Estudis

(Podeu consultar els estudis clicant a sobre de les imatges) 

Un cub de mil cares (2007) és un encàrrec de l’Oficina Jove del Consell Comarcal de la Garrotxa que es sustentava en tres objectius. Primer, fer una radiografia de la joventut de la comarca. Segon, conèixer les principals problemàtiques que afecten els joves en l’àmbit comarcal. I tercer, obtenir algunes propostes d’actuació de cara el proper mandat 2007-2011 als ajuntaments. De la mateixa manera, des del Consell Comarcal es va demanar que l’estudi servís per fer un balanç de les polítiques de joventut dels darrers quatre anys.
Conviure en la desigualtat (2005) és fruit del treball que va realitzar l’Institut d’Estudis Socials de la Garrotxa per encàrrec de l’Associació de dones Dones Alba de la Garrotxa entre els anys
2002 i 2003. Els orígens de tot plegat, doncs, estan en una investigació que es va portar a terme durant dos anys, l’objectiu de la qual era conèixer l’estat actual de la dona a la comarca i, en aquells aspectes que fos possible, veure com havia evolucionat en els 10 darrers anys.
Els nous olotins (2004) és una investigació que analitza els moviments migratoris de la ciutat d’Olot durant el segle XX. A més de realitzar una exploració al padró de la ciutat, les dades obtingudes es constrasten amb fets històrics i relats de vida amb els seus protagonistes. Aquest estudi aporta una visió de la immigració no només com un fenomen recent sinó com un procés social habitual que, en determinades èpoques sol tenir una rellevància especial. 

 

Créixer en la incertesa (2002) és un estudi que va ser encarregat per l’Oficina Comarcal de Joventut del Consell Comarcal de la Garrotxa l’any 2001. És la primera recerca d’Idesga, l’objectiu de la qual era realitzar una fotografia dels principals temes que preocupen i protagonitzen els joves, per així, poder realitzar polítiques juvenils més eficaces, eficients i equitatives.