El pensament social de Pasolini en el 40è aniversari de la seva mort

El proper divendres 27 de febrer, a 2/4 de 8 del vespre, a Can Trincheria (carrer Sant Esteve, 29, d’Olot), es celebrarà la xerrada “El pensament social de Pasolini en el 40è aniversari de la seva mort”, a càrrec d’Antonio Giménez Merino, professor de filosofia del dret de la Universitat de Barcelona.

Giménez és un dels principals experts en el pensament social de Pier Paolo Pasolini, a qui va dedicar la seva tesi doctoral, de la qual se n’ha publicat el llibre “Una fuerza del pasado” (Editorial Trotta).

PAsolini

Aquest acte, que coincideix amb el 40è aniversari de l’assassinat de Pasolini, vol donar a conèixer la part menys coneguda del prestigiós cineasta italià, el qual va destacar, al llarg de la seva vida, per ser un intel·lectual compromès, polèmic i incòmode per a qualsevol forma de poder.

El pensament social de Pasolini destaca per les seves crítiques a la societat de consum i la mutació antropològica de la societat italiana, la vinculació a la cultura popular, la seves simpaties cap a les classes socials més desafavorides, les seves intervencions polèmiques en mitjans de comunicació, l’homosexualitat, etc. El més sorprenent de tot plegat és comprovar l’absoluta actualitat i vigència de les tesis de Pasolini.

L’acte és obert a tothom i compta amb la col·laboració de CineClub Olot.

Captura


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: