Èxit rotund d’assistència a la conferència de Teresa Forcades a Olot

Divendres passat, la Sala Torin d’Olot es va omplir de públic en la conferència multitudinària que va impartir la germana Teresa Forcades, intitulada “Salut Pública i indústria farmacèutica”. L’acte s’insereix en el cicle de conferències sobre temes d’actualitat política i social que organitza periòdicament l’Institut d’Estudis Socials de la Garrotxa (Idesga).

Imatge

Des del principi de la seva intervenció, Teresa Forcades va captivar l’auditori amb la seva eloqüència i reflexions crítiques. Va estructurar la seva ponència en tres grans eixos: un primer centrat en la crítica al procés de privatització que afecta la sanitat pública; un segon dedicat a reflexionar entorn als efectes de l’excessiva protocolització de l’activitat mèdica, sovint condicionada per interessos estrictament econòmics; i, finalment, va concloure la seva conferència reflexionant sobre l’excessiva medicalització que afecta amplis sectors de la població.

Imatge

Teresa Forcades va recórrer a la seva experiència professional als EUA, en l’àmbit sanitari, per posar de manifest la incoherència i els equívocs dels discursos favorables a la privatització de la sanitat pública. Per Forcades, la sanitat pública constitueix un dels pilars bàsics de l’Estat del Benestar, actualment en risc de desmantellament. Va criticar amb fermesa els discursos de certs sectors que promouen interessadament la gestió privada de centres sanitaris bo i subratllant que es basen en fal·làcies i arguments equívocs fàcilment desvirtuables.

Acabada la seva ponència es va obrir un interessant torn obert de paraules, que va permetre a Teresa Forcades reflexionar amb mestratge entorn a qüestions molt diverses, des dels interessos de la indústria farmacèutica i els perills de la vacuna del virus del papil·loma humà fins a qüestions d’actualitat política com ara el procés d’independència de Catalunya, l’evolució de l’Església o alternatives al capitalisme per consolidar una veritable justícia social.

Imatge

Teresa Forcades és monja benedictina al monestir de Sant Benet de Montserrat, metgessa, doctora en salut pública i en teologia. Ha estat autora de diversos llibres i articles d’opinió que poden consultar-se al seu blog. Divendres passat va posar de manifest a Olot perquè constitueix, en l’actualitat, tot un referent en els debats crítics entorn a la salut pública i el negoci farmacèutic. La propera conferència que organitzarà Idesga porta per títol “Frau, paradisos fiscals i amnistia: la solució”, i anirà a càrrec de Josep Anguera, doctor en economia i professor de la Universitat de Girona. L’acte tindrà lloc el proper 22 de febrer a Can Trincheria d’Olot.

PD: Volem agrair a l’Anna Pons que ens hagi cedit les fotografies.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: